"Leuk, bedrijven hun aanpassingsvermogen vergroten. Maar hoe doe je dat nou?"

 

 

Een vraag die ik vaak te horen krijg. Ik doe dit vanuit verschillende rollen, maar altijd als mijzelf. Hier gebruik ik mijn ervaring als facilitator, coach, trainer en consultant voor.

 

Ik stel daarnaast altijd 3 vragen die ervoor zorgen dat we helder krijgen wat de behoefte is en hoe we deze gaan vervullen. 

 


 

 

 

Waar sta je vandaag?

 

 

 

Waar wil je morgen zijn? 

 

 

 

Hoe kunnen we daar samen komen? 

Facilitator

Eén van de leukste dingen die ik doe: een groep naar een resultaat begeleiden. Dit resultaat is vaak een vernieuwend product, dienst, aanpak of strategie. We gebruiken hier altijd de aanwezige kennis binnen de groep voor. Ik zorg voor het proces, de randvoorwaarden en de energie. Samen zorgen we dan voor een hoop lol, plezier en resultaat.  

Coach

Als coach faciliteer ik ook, zowel groepen als individuen, in het behalen van resultaat. Dit resultaat is vaak een verandering van ziens- en werkwijze. Ook hierbij maak ik gebruik van de kracht van de ander en zorg ik voor het proces en reflectie. Voor mij gaat het bij coachen om vertrouwen en verbinding maken. 

Trainer

Met de paplepel ingegoten. Mijn vader was docent op de universiteit. Ik vermoed dus dat de energie die ik krijg van het overdragen van kennis op anderen van hem afkomstig is. In mijn trainingen vind ik het belangrijk dat deelnemers niet alleen kennis opdoen, maar het vooral begrijpen. Daarom bouw ik trainingen altijd op vanuit het 'waarom'. 

Consultant

Ik noem mezelf geen traditionele consultant. Ik geef bedrijven geen advies over datgene waar zij zelf het meeste van weten. Ik adviseer wel heel graag over de aanpak voor het verzilveren van de kansen van morgen. 


Spreker & moderator

Daarnaast geef ik af en toe een professionele spreekbeurt over het vergroten van je aanpassingsvermogen. Of praat ik bijeenkomsten over verandering aan elkaar.